. رقابت سیاسی به گوشی‌های هوشمند رسید

انتخابات شوراها در آستانه تغییر معادلات؛ فضای مجازی به میدان اصلی رقابت سیاسی تبدیل شد

 

هشدار کارشناس رسانه درباره شوراهای آینده؛ بدون شفافیت و مشارکت مردمی، مدیریت شهری کارآمد شکل نمی‌گیرد

به گزارش اخبار ویژه، با نزدیک شدن به هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، فضای رسانه‌ای کشور وارد مرحله‌ای تازه از رقابت‌های سیاسی شده است؛ رقابتی که به گفته هادی گرجی، کارشناس ارشد رسانه، بیش از هر زمان دیگری در بستر شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های دیجیتال جریان دارد و می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در مشارکت مردم و آینده مدیریت شهری ایفا کند.

هادی گرجی کارشناس ارشد رسانه، در گفت‌وگو با خبرنگار ما با اشاره به اهمیت انتخابات پیش‌روی شوراهای اسلامی شهر و روستا که قرار است ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵ برگزار شود، تأکید کرد فضای مجازی به مهم‌ترین بستر رقابت انتخاباتی تبدیل شده است.به گفته وی، سرعت انتقال اطلاعات و دسترسی گسترده شهروندان به شبکه‌های اجتماعی باعث شده رسانه‌های دیجیتال نقش تعیین‌کننده‌ای در شکل‌دهی افکار عمومی داشته باشند.وی معتقد است در شرایطی که بخش قابل توجهی از جامعه اخبار خود را از فضای آنلاین دریافت می‌کند، نامزدهای شورای شهر ناگزیرند حضور فعال، هدفمند و حرفه‌ای در این فضا داشته باشند؛ چراکه ناتوانی در ارتباط‌گیری دیجیتال به معنای از دست دادن بخش بزرگی از مخاطبان خواهد بود.گرجی همچنین از افزایش ۲۸ درصدی ثبت‌نام داوطلبان نسبت به دوره گذشته به‌عنوان نشانه‌ای از پویایی اجتماعی یاد کرد و گفت استقبال گسترده چهره‌های سیاسی و حزبی نشان می‌دهد انتخابات شوراها وارد مرحله‌ای رقابتی‌تر شده است.به باور او، اجرای مدل «تناسبی شدن انتخابات» می‌تواند زمینه حضور متنوع‌تر جریان‌های سیاسی را فراهم کرده و به کاهش قطبی‌سازی‌های مخرب کمک کند.

این کارشناس رسانه با مرور تجربه دوره ششم شوراها، نقش رسانه‌ها در افشای تخلفات و حواشی مدیریتی را یادآور شد و تأکید کرد رسانه‌ها باید همچنان به‌عنوان چشم بیدار جامعه عمل کنند. او افزود افکار عمومی حق دارد پیش از انتخابات از سوابق، عملکرد و برنامه‌های نامزدها آگاه شود.

گرجی در بخش دیگری از تحلیل خود، چالش‌های ساختاری شوراها را مورد توجه قرار داد و گفت شهروندمحور نبودن تصمیم‌گیری‌ها، ضعف تخصصی برخی شوراها و محدودیت‌های قانونی از مهم‌ترین موانع کارآمدی مدیریت شهری است. به اعتقاد وی، تمرکززدایی مالی و اداری در سطح محلی می‌تواند به افزایش بهره‌وری اقتصادی و تقویت حکمرانی شهری منجر شود.

وی در پایان با تأکید بر مسئولیت رسانه‌ها در آستانه انتخابات گفت رسانه‌ها باید با معرفی دقیق نامزدها، بررسی برنامه‌ها و نقد منصفانه عملکرد شوراهای فعلی، زمینه انتخاب آگاهانه شهروندان را فراهم کنند و از تمرکز صرف بر حاشیه‌ها پرهیز داشته باشند. به گفته او، آگاهی‌بخشی درباره وظایف واقعی شوراهای شهر می‌تواند مشارکت مردم را افزایش دهد و کیفیت انتخاب‌ها را ارتقا بخشد.

گرجی انتخابات شوراها را فرصتی مهم برای تقویت مشارکت اجتماعی و تحقق مدیریت شهری پاسخگو دانست و ابراز امیدواری کرد با حضور فعال مردم و نظارت حرفه‌ای رسانه‌ها، شوراهایی متخصص، شفاف و کارآمد در سراسر کشور شکل گیرد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

داغ ترین ها

پربازدیدترین ها

. رقابت سیاسی به گوشی‌های هوشمند رسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

داغ ترین ها

پربازدیدترین ها