خبریجات-دریاتور در این مقاله می خواهد درباره موضوعی بنویسد که یکی از مهمترین موضوعات درباره استفاده از تورهای مسافرتی می باشد. ما می خواهیم در اینجا به سوالاتی نظیر چرا باید سفر رفت؟ و یا چرا وقت خود را صرف سفر کردن کنیم؟، را جواب دهیم.
ایتدا به مسئله تاثیر مسافرت به سلامت روح می پردازیم:
سفر کردن نقشی بسیار مهم در کنترل مشکلات زندگی، روابط اعضای خانواده و رها شدن از یکنواختی در انسان ایجاد می کند. امروزه بسیاری از پزشکان علم روانپزشکی، درمان بسیاری از بیماری ها را در مسافرت رفتن می دانند. پزشکان معتقدند نیاز انسان به تغییر در محیط زندگی روزمره خود برای مدت زمانی هر چند کوتاه می تواند اثراتی بیشتر از داروهای شیمیایی در بعضی افراد داشته باشد. روانشناسان معتقدند حس کنجکاوی و ایجاد یک فضای شاد و هیجان برانگیز می تواند در انسان اثر درمانی و رهایی از تنش را داشته باشد.
انسان در تعاملات اجتماعی خود زمانهایی را برای خودش قائل شده و در آنها به روح و فکر خود آرامش می دهد. گاهی این کار را با تمرینات ورزشی و تفریح های موقتی انجام می دهد و گاه با سفر رفتن به نقاط جدید این فرصت را برای خود ایجاد می کند.انسان آنقدر دچار درگیری های روزمره است که نیاز دارد روح خود را آرامش دهد.
سفر رفتن دید انسان را به زندگی تغییر می دهد:
وقتی شما وارد کشوری جدید می شوید، با آداب و رسوم جدیدی روبه رو می شوید که می توانید در گذر زمان کاستی های فرهنگ خود را با آن جایگزین کنی. با دیدن دنیای جدید به کم و کاستی هایی که در جامعه شما می باشد بیشتر آشنا می شوید. در ادمه شما به از بین بردن مرزها و یکی شدن آداب فکر خواهید کرد که خود باعث ایجاد تغییرات گسترده در زندگی شخصی فرد می شود.
پیدا کردن دوستانی جدید:
در طول سفر ممکن است با افراد زیادی آشنا شوید. یک روانشناس ایتالیایی می گوید: تمامی ما در زندگی روزانه خودمان کاملا در قالب زندگی کاری خود یا زندگی روزانه خود جای گرفته ایم و شاید اکثر حرکات یا رفتارمان طبق شرایط کنترل شده باشد. به طور مثال هرگز با صدای بلند در محل کار خود نمی خندیم یا این که هنگام غذا خوردن با همکاران خود کاملا رعایت می کنیم تا سوژه بحث های دیگران نباشیم، اما این شرایط در سفر کاملا متفاوت خواهد بود و درواقع ما خود واقعیمان هستیم، بنابراین با توجه به این ضرب المثل که می گوید هرکس را می خواهی خوب بشناسی با او سفر کن اینجاست که مصداق دارد.
این روانشناس معتقد است دوستی هایی که دو طرف هنگام سفر با یکدیگر آشنا شده اند پایدارترین نوع دوستی خواهد بود، چون هر دو طرف خود واقعیشان را به نمایش گذاشته اند و پس از آن تصمیم به دوستی گرفته اند.
به شما شجاعت و برخورد با مشکلات را آموزش می دهد:
در سفر انسان با انواع و اقسام شرایط مواجه می شود. وقتی به نقطه ای می رسید که می بینید هیچ چیز آن گونه که شما بهش عادت داشتید نیست، تصمیم می گیرید راهکاری برای عبور از این شرایط پیدا کنید. این رفته رفته قدرت شما رو در برطرف کردن مشکلات جدید بالا می برد و به شما اعتماد به نفسی می دهد.
چند نمونه از جملات بزرگان درباره سفر کردن:
آنتونی بوردن: اگر در اوایل دوره جوانی قرار دارید و دارای توانایی فیزیکی و تشنه یادگیری هستید، تا میتوانید به نقاط دوردست سفر کنید! حتی اگر مجبور شدید، روی زمین بخوابید. به هرجا که سفر میکنید، با نحوه زندگی و فرهنگ غذائی مردمان دیگر آشنا شوید و از آنها یاد بگیرید.
پت کنروی: کافی است تا فقط یکبار سفر را تجربه کنید، به هیچ وجه نمیتوانید آن را ترک کنید. ذهن تجربه شیرین سفر را فراموش نمیکند.
الیزابت درو: سفرهای مداوم باعث گسترش و تداوم مراوده و ارتباطات میشود.
پل تروکس: نگاه به گذشته و مرور خاطرههای سفر بسیار جاذب و هیجانانگیز است.
لوئیس لامور: اغلب مردم به جز نقاط دیدنی توجه چندانی به مسافت پیموده شده در سفر ندارند.
هنری میلر: مقصد فقط یک مکان فیزیکی نیست، بلکه راهی برای نگرش جدید است.