یه گزارش خبریجات-ملا نصرالدین: چه خوش گفته است سعدی شیرین سخن:«مشک آن است که ببوید، نه آنکه عطار بگوید».این سخن گرانبها که چند قرن پیش در کتاب «گلستان» شاعر شیرازی مکتوب و به ضرب المثل معروفی نیز تبدیل شده،امروز نیز کاربرد زیادی داشته و به وفور استفاده می شود.
وقتی اثر یا کالایی کیفیت لازم را ندارد و مدام برای آن تبلیغ می شود،این مثل مصداق پیدا کرده و گوشزد می کند که هر اثر یا کالایی باید خودش دارای کیفیت باشد تا مقبول خاص و عام بیفتد،نه اینکه صاحب و مالک آن مدام فریاد بزند کالا یا اثر من بهترین است!
صداوسیما چند سالی است عادت کرده به جای اینکه برنامه ها و سریال های با کیفیتی بسازد تا مورد استقبال قرار بگیرد،جار و جنجال رسانه ای راه بیندازد و به زور به مردم بفهماند که سریال ها و برنامه هایش جذاب هستند!دادن آمارهای من درآوردی،نظرسنجی های بی معیار،گزارش های آنچنانی و گرفتن مصاحبه با وکلا و وزرا تا بگویند فلان سریال یا برنامه تلویزیون بسیار خوب و جذاب بود،بی فایده است و کمکی نکرده و نمی کند!از طرف دیگر به عده ای قلم به دست با چرب کردن سبیل ماموریت می دهند تا از تولیدات بی کیفیت آنها تعریف و تمجید کرده و منتشر کنند.
برخی از تهیه کنندگان و کارگردانان مجموعه های تلویزیونی نیز به تاسی از این سازمان،به این در و آن در می زنند تا با راه انداختن جنجال های رسانه ای سریال تولیدی خویش را موجه و پرمخاطب جلوه دهند!
برخی از منتقدان نیز همواره حاضر به یراق هستند تا با اشاره ای،قلم را به نفع آنها به گردش در آورده و معایب سریال ها را حسن جلوه داده و در فضای مجازی و غیرمجازی منتشر کنند!
دست اندرکاران سریال «پایتخت6» که پا را فراتر گذاشته و با فراری رو به جلو،ضعف کار خود را به گردن تلویزیون انداخته و مانند همیشه بهانه نخ نمای سانسور را علم کرده و با مظلوم نمایی سعی داشته و دارند افکار عمومی را منحرف کرده و تقصیر کیفیت پایین سریال خود را به گردن تلویزیون بیندازند.متاسفانه عده ای از منتقدان و خبرنگاران، خواسته یا ناخواسته دوباره اغفال شده و با آنها همداستانی کرده و می کنند!کارگردان محترم «پایتخت6» که در این سال ها همواره سعی کرده دل مدیران صداوسیما را در دست داشته باشد تا همچنان به کار خود ادامه دهد،گفت و گویی را با روابط عمومی سیمافیلم انجام داده و گفته: ممکن است بعضی از کلمات یا دیالوگها را برای اکثریت مخاطب مناسب نبینیم؛ بنابراین ملاحظات را رعایت میکنیم تا سریال به سلامت روی آنتن برود و دچار سوء برداشت و سوءتعبیر نشویم؛ این به معنی سانسور نیست.بعد جناب سیروس مقدم برای اینکه دل دیگران را نیز به دست آورد،خیلی سریع مصاحبه ای با خبرگزاری ایلنا انجام داده و در چرخشی واضح گفته است: برداشت آدمها از واژه سانسور متفاوت و متنوع است. تا قسمت ۷ سریال این جرح وتعدیلها لطمهای به محتوای سریال نمیزد، اما در قسمت۸ ، بعد از انجام این جرح و تعدیلها که با مشاور مورد اعتماد طرفین توافق شده بود، به ناگهان روی آنتن بخشهایی ممیزی شد که باعث دلخوری من و دوستان شد.شما نام این چرخش را چه می گذارید؟!
رییس و مدیران محترم صداوسیما،تهیه کنندگان و کارگردانان گرامی،سریال های ویژه عید،چه قبول کنید و چه نکنید، بسیار ضعیف و بی کیفیت هستند،از «پایتخت6» گرفته تا «دوپینگ» و «کامیون»، یکی از یکی دیگر بی خاصیت تر هستند،بنابر این با جار و جنجال های رسانه ای و نقد های سفارشی نمی توانید کار خود را موجه جلوه داده و سریال ها را جذاب نشان دهید!اگر واقعا سریال های خوبی هستند که احتیاج به این اعمال نادرست و این حجم از تبلیغات ندارند،کار خوب چه احتیاجی به تبلیغ دارد؟کدام شبکه دولتی را در جهان سراغ دارید مانند شما بخواهد به زور تولیداتش را جذاب نشان دهد؟!
با بسیج لشگر سلم و تور نتوانسته و نمی توانید سریال های ضعیف عید را از سقوط نجات دهید! به قول سعدی شیرازی ،«مشک آن است که ببوید، نه آنکه عطار بگوید».
سیدرضااورنگ