بنیاد فارابی،گورستان طرح های شکست خورده!

روابط عمومی بنیاد فارابی-حبیب ایل بیگی: تأکید می‌کنم که شرکت در فراخوان، دلیل بهره‌مندی از طرح حمایت این بنیاد از فیلم‌های اقتباسی نیست، چرا که ما قرار است بر اساس مفاد فراخوان ۱۰ تا از بهترین‌ درخواست‌ها را انتخاب کنیم و دلایل مان را هم بگوییم. برای ما اصل این است که از طریق اقتباس سینمایی، فیلم‌هایی تولید شود که با مخاطب و منتقد، ارتباط خوبی برقرار کند.

خبریجات:مشکل چندانی در فراخوان نیست،هرچند که پشت انحصاری کردن این طرح در بین تهیه کنندگان،نیت خیری به چشم نمی آید!اما مشکل اصلی و همیشگی این است که چه کسانی قرار است نظر بدهند کدام کتاب مناسب اقتباس سینمایی است؟اقتباس سینمایی یک فن و هنر خاص در عرصه سینماست که هرکسی توانایی و دانش لازم را ندارد تا درباره آن نظر دهد.هزار و یک فوت و فن دارد،بعد عده ای حقوق بگیر می خواهند دور یک میز بنشینند یا در خانه گرم و نرم شان کتابی را در دست بگیرند و بگویند مناسب است یا نه؟! مناسب برای چه و که؟بنیاد فارابی و مدیرانش یا تهیه کنندگان نظر کرده فارابی و سازمان سینمایی؟!

جناب ایل بیگی طبق گفته شما قرار است فیلمنامه نهایی در معاونت فرهنگی بنیاد سینمایی فارابی مورد بررسی قرار ‌گیرد تا اگر فیلمنامه مورد تأیید قرار گیرد، پروسه تولید آن آغاز شود.در این معاونت کدام متخصص کاربلد و با دانشی وجود دارد که بتواند نظر کارشناسی بدهد؟!اگر نگاهی به کارنامه فیلمنامه های تصویبی فارابی و فیلم های مشارکتی این نهاد انداخته شود کاملا مشخص می شود که هیچ کدام از لحاظ مادی و معنوی موفق نبوده اند.این نشانه چیست،نظر تخصصی درست یا نادرست؟

کدام متخصصی نظر داده که به دو پروژه نامشخص،بدون انجام کاری دستخوش جانانه داده شود؟!

چرا معاونت فرهنگی بنیاد سینمایی فارابی کارشناسان خود را معرفی نمی کند تا همگان با این علما آشنا شده و چشم ها به جمال شان روشن شود؟!نکند رونما می خواهند؟!شاید هم نیروهای متخصص و ازمابهترانی هستند که فارابی آنان را آموزش و پرورش داده تا در خدمت سینمای ایران باشند و آن را اعتلا دهند!لطفا معرفی کنید تا ما و سینماگران هم از خماری بیرون بیاییم!

بگذارید همه بدانند که این کارشناسان نخبه چگونه می توانند کتابهایی را برای اقتباس سینمایی انتخاب کنند که پس از تولید و نمایش مورد توجه مخاطبان و منتقدان قرار بگیرد!مگر آنان مخاطب سینما و منتقدان را می شناسند که این چنین آینده را پیش بینی می کنند ؟!

فرموده اید برگزیده شدن کتاب‌ها در محافل و جشنواره‌ها و پرتیراژ بودن آنها از ملاک‌های اصلی انتخاب از سوی ما خواهد بود.اینها که اصلا ملاک خوبی نیستند!بسیاری از فیلم های اقتباسی که در هالیوود و دیگر کشورهای صاحب سینما ساخته شده اند،با اقتباس از کتاب های کمتر شناخته شده و جایزه نگرفته بوده اند!چند کتاب از آثاری که در هالیوود به فیلم های شاهکار تبدیل شدند جوایز مختلف گرفته بودند؟کدام شان به خاطر تیراژ بالای شان بوده است؟ملاک اصلی قصه جذاب است و استقبال مخاطبان و این مهم که آیا قابلیت آن را دارند که به فیلم و سریال تبدیل شوند یا نه.

هالیوودی ها متخصص فیلم های اقتباسی هستند و استاد این فن.کتاب های شان نیز اکثر تصویری است و به سادگی به فیلم بر می گردند.برای همین است که حدود هفتاد درصد فیلم های شان اقتباسی است،حتی در جایزه اسکار نیز بخشی را به آن اختصاص داده اند.

آقای انتظامی مگر متخصص سینماست که به بنیاد فارابی دستور اکید داده به خرید کتاب بپردازند برای ساخت فیلم؟اصلا ایشان می دانند فیلم اقتباسی چه شرایطی دارد و باید چه فاکتورهایی داشته باشد؟!مشاور اعظم نیز اگر به ایشان چنین مشاوره ای داده باشد،مطمئنا با این دنیا آشنایی نداشته و ندارد و اصلا در باغ نیست!

مگر می شود با دستور و چوب به دست گرفتن در هنر و سینما موفق بود؟سینما اداره نیست که مدام در آن دستورات اداری صادر کرد!

یک درصد هم شک نداریم که این طرح نیز مانند طرح های کارشناسی نشده دیگر فارابی شکست خواهد خورد،فقط مانند سابق مبلغ هنگفتی از بیت المال مردم هدر رفته و در دست هایی جابجا شده و جیب عده ای نیز قلمبه خواهد شد!این دور باطل مدام دارد زده می شود و گویا توقفی نیز برای آن نمی توان متصور بود.سازمان سینمایی و بنیاد فارابی اش،بی هدف دارند دور خود می چرخند،البته برای بخش شیرین مالی اش برای خود برنامه داشته و دارند!

دوباره تاکید می کنیم که کارشناسان خبره خود را که از هالیوودی ها نیز کاربلد تر و با تجربه تر هستند را معرفی کنید تا ملتی از نگرانی بیرون بیایند!

سیدرضااورنگ

آخرین تغییر در 16 ارديبهشت 1399 ساعت: 9:44 ب ظ
این مقاله را به اشتراک بگذارید

لینک خبر:



ارسال نظر

فیلدهای اجباری را تکمیل نمایید

درباره ما

درباه ما

تبلیغات

اشتراک در خبرنامه

Top