ته‌دیگ سرطانزا است

یک‌کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه حرارت دیدن کربوهیدرات منجر به ایجاد ترکیب آکریلامید می‌شود، گفت: این ترکیب بسیار خطرناک و سرطان‌زا است.

خبریجات-زهرا احدی در گفت و گو با ایسنا گفت: خوردن نان برشته و نیم سوخته، ته دیگ، چیپس و غذاهای سرخ کردنی به دلیل ایجاد ترکیب آکریلامید سرطانزا است.

احدی افزود: دود سیگار، قهوه حرارت دیده و برشته شده، بیسکویت ها، سوسیس و غلاتی که بالای ۱۲۰ درجه حرارت می بینند نیز حاوی آکریلامید هستند.

وی تصریح کرد: توصیه می شود که مراقب حرارت دیدن بیش از حد کربوهیدرات ها باشیم و از خوردن موادغذایی ذکر شده مانند نان نیم سوخته، چیپس وسایر منابع آکریلامید پرهیز کنیم.

وی در توضیح ترکیب شیمیایی آکریلامید گفت: اکریلامید یک ترکیب اسیدی و مضر است که فرمول آن C۳H۵NO است و در اثر حرارت دیدن کربوهیدرات ها با دمای بالا ایجاد می شود.

وی آکریلامید را جزو ترکیباتی برشمرد که توسط سیستم سلامت و غذای بسیاری از کشورها ممنوع شده است و نباید در مواد غذایی وجود داشته باشد.

این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه در مدل های حیوانی آکریلامید جزو ترکیبات سرطانزا است، تصریح کرد: این ترکیب حتی از طریق پوست جذب می شود و در ایجاد سرطان های غدد آدرنال، تیروئید، ریه ها وبیضه و غدد جنسی تأثیر دارد.

احدی ادامه داد: در مواقعی که تماس با آکریلامید زیاد باشد در کبد، کلیه ها، بیضه ها و طحال تجمع پیدا می کند و بسیار مضر است.

این مقاله را به اشتراک بگذارید

لینک خبر:



ارسال نظر

فیلدهای اجباری را تکمیل نمایید

درباره ما

درباه ما

تبلیغات

اشتراک در خبرنامه

Top