طراحی مدل کسب و کار برای فعالیت در زمان تحریم ها و پسا تحریم

" دنباله ی هر زحمتی، نعمتی است"

لطفا خودتان را کامل معرفی نمایید?

پوریا مهاجری هستم دانش آموخته ی دکترای دپارتمان اقتصاد با موضوع تجارت جهانی از دانشگاه پنجاب هند و تحت بورسیه ی دولت هندوستان(UGC) . مقطع کارشناسی ارشد خود را در رشته ی MBA گرایش بازاریابی و مالی از دانشگاه بنگلور (شهر IT) سپری نمودم.دوره ی دکترا را علاوه بر تحصیل و تحقیق در این رشته به تدریس در دانشگاههای هندوستان تحت عنوان (JRF) سپری نموده ام. پس از پایان تحصیل و در طی سالیان گذشته, علاوه بر تدریس در دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه های آزاد، در شرکت های مختلف، در جایگاه های توسعه بازار و کسب و کار، دانش خود را در ورطه ی آزمایش نهاده ام.

جنابعالی طراحی مدل و راهکار برای کسب و کارهای خصوصی انجام داده اید توضیح کوتاهی می دهید؟

اصطلاح مدل کسب و کار (Business Model) در ادبیات مدیریت یک اصطلاح نسبتاً جدید محسوب می‌شود و قدمت آن به دو دهه گذشته برمیگردد در حالی که بحث طرح کسب و کار (Business Plan) دقیقاً با همین نام، در حدود دو قرن قدمت دارد. با این حال و پس از گذشت این زمان درمیان کسب و کارها حلقه ی گم شده تحلیل اقتصادی که من از آن به عنوان چتر بر روی کل کسب و کارها اسم می برم وجود دارد و من در طراحی مدل های کسب و کار بر این امر تمرکز کرده ام که این حلقه ی گم شده در طراحی مدل های کسب و کار ها گنجانده شود.

در زمان تحریم و پساتحریم این طرح حضرتعالی چقدر مفید است؟

باید گفت که جای فارغ التحصیلان و تحلیل گران اقتصادی در صنعت خالی است، هرچند نمی توان منکر شد که نوسانات و عدم ثبات در اقتصاد در سال جاری، کسب و کار، خصوصا شرکت های تولیدی را تحت پوشش خود قرارداده است. اما این حالت چابکی برای شرکت های تولیدی در زمان تحریم ها و استفاده از زیر ساخت های موجود در راستای تنوع فعالیت میتواند کسب و کارها را در زمان تحریم ها نجات داده و بستری را برای زمان فعالیت گسترده در زمان پساتحریم باز کند.

چکار کنیم یک کسب و کار موفق داشته باشیم؟

قیل از شروع هر نوع کسب و کاری انجام امکان سنجی دقیق میتواند ما را به موفقیت برساند و برای کسب و کارهایی که در حال فعالیت هستند توصیه میشود نگرش خود را از فروش محوری به بازاریابی محوری تغییر دهند تا بتوانند در بازار موجود و مشتری محور ارزش آفرینی کنند و بقا داشته باشند.

آیا راه انداحتن یک کسب و کار نیازمند سرمایه ی زیادی است؟

با آگاهی و استفاده از ساختارها و روش های رایج جذب سرمایه لزوما نیاز به سرمایه ی زیادی ندارد.

شما آموزش یا کلاس خصوصی برای کسب و کارها دارید؟

بله، دوره های تخصصی و بیشتر در زمینه ی بازاریابی برگزار میشود.

رمز موفقیت شما در کارتان؟

بنا به اظهارنظر دیگران، پشتکار و روحیه ی تحقیق محور بنده از جمله رموز موفقیت بوده است.

چطور علاقمند به حوزه ی تجارت و این حرفه شدید؟

از آنجایی که تمام افراد به خصوص جوانان میل به ثروتمند شدن دارند و بنده هم مستثنی نبودم و تنها راه رسیدن به ثروت، تجارت است بنابراین این مسیر را انتخاب کردم.

ذهن بیزینسی دارید یا بیشتر فرآموخته اید؟

بصورت ذاتی خیر ولی تلاش بر کسب آن با پشتکار زیادی همراه بودکه به نظر می رسد در مسیر موفقیت و اکتساب هستم.

از تالیف کتاب هایتان کامل بگویید؟

در حال حاضر بیش از پنج جلد کتاب در دست تحریر است که به علت مشغله به اتمام نرسیده و از بین کتاب های به چاپ رسیده میتوان کتاب تئوری های تجارت (به زبان انگلیسی و در Springer ) به چاپ رسیده و کتاب های زبان تخصص برای مدیریت و جسابداری (انتشارات آفتاب گیتی) اشاره کرد.

در پشت شما عکس بیمه ی البرز و لگوی آن وجود دارد، توضیح دهید؟

بله، بنده در کنارسایر فعالیت ها، نمایندگی شرکت بیمه ی البرز را داشته و در این حوزه نیز مشغول فعالیت میباشم.

چه توصیه ای به افرادی دارید که سررشته ای از تجارت ندارند و میخواهند وارد بازار کار شوند و خودشان مستقل عمل کنند؟

پیشنهاد میکنم ابتدا از داشتن روحیه ی لازم برای انجام این کار مطمئن شوند و قبل از جذب سرمایه گذاری ,توانایی های خود در زمینه های: زبان انگلیسی، اصول مذاکرات و مکاتبات، قوانین واردات و صادرات و بازرگانی را بالا ببرند.

در پایان از چه کسانی تشکر می کنید و نظرتان در مورد انتشارات آفتاب گیتی چیست؟

در نهایت از انتشارات آفتاب گیتی با مدیریت آقای اسدزاده که کمک شایان و قابل ذکری خصوصا در دوره ی سخت بیماری کرونا برای دانشجویان و دانشگاه از نظر اعمال تخفیف در قیمت کتاب های درسی و ارسال رایگان آن داشته اند نهایت سپاس و قدردانی را دارم.

این مقاله را به اشتراک بگذارید

لینک خبر:



ارسال نظر

فیلدهای اجباری را تکمیل نمایید

درباره ما

درباه ما

تبلیغات

اشتراک در خبرنامه

Top